Rosbief met citroen en peper

    2 uur 30 minuten

    Een eenvoudig recept voor een heerlijke gebraden rosbief. Je kunt dit recept ook gebruiken voor rollade.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1½ eetl. plantaardige olie
    • 2 theel. citroenraspsel
    • 1 eetl. citroensap
    • 1½ eetl. bruine basterdsuiker
    • 1 theel. gemalen zwarte peper
    • 2 eetl. droge sherry
    • 1 kg rosbief

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Vermeng in een grote kom de olie, het citroenraspsel en -sap, de suiker, peper en sherry. Wentel het vlees hierdoor en laat het 2 tot 3 uur marineren.
    2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg het vlees in een ovenschaal en braad het 45 minuten (rood), 1 uur (rosé) of 1 uur en 15 minuten (doorbakken). Dek het af met aluminiumfolie en laat het 20 minuten rusten, dan wordt het goed sappig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren