Hot Sauce

    Hot Sauce

    11keer bewaard
    3uur10min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Deze hete saus in Amerikaanse stijl is gebaseerd op ingrediënten die je in de USA in Mexicaanse en Tex-Mex restaurants vindt. Het eindresultaat heeft een heerlijk uitgebalanceerde smaak. Je kunt de smaak aanpassen door de gegeven hoeveelheden te variëren. De saus kan naast mayonaise en ketchup gebruikt worden en is lekker bij hamburgers, taco's, een barbecue en groenten. Eindeloos veel mogelijkheden dus!

    Ingrediënten
    Porties: 30 

    • 4 blikjes (400 gr) gezeefde tomaat
    • 280 gr ui, fijngesneden
    • 6 jalapeno of groene chilipepers, fijngesneden
    • 1 dessertlepel komijnpoeder
    • 2 eetlepels zout
    • 2 eetlepels suiker
    • 110 ml witte wijnazijn
    • 1 theelepel knoflook, fijngesneden
    • 400 gr passata
    • 85 gr tomatenpuree
    • 110 ml ketchup
    • 225 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. In een grote stoofpan gezeefde tomaat, ui, chilipeper, komijn, zout, suiker, azijn, knoflook, passata, tomatenpuree, ketchup en water zachtjes aan de kook brengen. Met de hoeveelheid water die u gebruikt, bepaalt u zelf de gewenste dikte. Vervolgens het vuur laag zetten en minstens 2 uur laten sudderen.
    2. De saus helemaal laten afkoelen en in individuele potten bewaren. De saus is in de koelkast enkele weken houdbaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren