Rundvlees met broccoli

    Rundvlees met broccoli

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Broccoli en paprika leveren flink veel vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. maïzena
    • 4 eetl. droge sherry
    • 2 eetl. sojasaus
    • ¼ theel. zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
    • 350 g mals rundvlees (bijv. bieflapjes), in reepjes
    • 4 theel. olijfolie
    • 4 eetl. dunne sliertjes sinaasappelschil
    • ¼ theel. chilivlokken
    • 500 g broccoli (roosjes en stukjes stengel)
    • 1 rode paprika, in dunne sliertjes
    • 4 bosuitjes, in stukjes
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • ⅛ theel. zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Roer in een kom de maïzena met wat sherry tot een papje. Roer er de rest van de sherry, de sojasaus en het zuiveringszout door. Schep de vleesreepjes hiermee om en zet ze 30 min. in de koelkast.
    2. Roerbak de vleesreepjes 3 min. in 3 theel. olie met de helft van de sinaasappelsliertjes en de chilivlokken. Schep ze op een bord.
    3. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en roerbak de broccoli, paprika, bosuitjes en knoflook 3 min. Voeg 1¼ dl water toe en laat alles nog 2 min. pruttelen.
    4. Voeg 5 eetl. water en de rest van de marinade toe en verwarm tot het kookpunt. Roer 1 min., voeg het vlees toe en laat 1 min. doorwarmen. Garneer met de sinaasappelsliertjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren