Rundvlees met mango uit de wok

    Rundvlees met mango uit de wok

    3keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit kleurrijke Thaise gerecht zit vol verse smaken en overheerlijke contrasten. Hoewel rundvlees en noten nogal wat vetten bevatten en het rundvlees wordt gebakken met wat olie, bevat het gerecht als geheel weinig vet, omdat de dressing olievrij is. U hebt ook geen extra zout nodig, want de dressing is al kruidig en de sojasaus zout.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g mager rundvlees, bijvoorbeeld van de lende
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 tl fijne suiker
    • 2 tl sojasaus
    • 1½ el zonnebloemolie
    • Gember-honingdressing
    • 2 tl paprikapoeder
    • 2 tl Mexicaanse kruiden
    • 1½ el vloeibare honing
    • stukje verse gember van 2,5 cm, geraspt
    • 4 el rijstazijn of ciderazijn
    • sap van 1 limoen of citroen
    • Salade
    • 1 rijpe, maar stevige mango, geschild en in reepjes gesneden
    • 2 rijpe, maar stevige pruimen, in schijfjes gesneden
    • ¼ middelgrote rode kool, gescheurd
    • 50 g waterkersblaadjes
    • ½ komkommer, in lucifers gesneden
    • ½ rode paprika, in dunne reepjes gesneden
    • 3-4 lenteuitjes, diagonaal gesneden
    • 50 g verse munt en koriander, gemengd
    • 2 el geroosterde, ongezouten pinda's, grofgehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Voor de dressing: doe paprikapoeder en Mexicaanse kruiden, honing, gember en azijn in een steelpan en voeg er langzaam, al roerende, 250 ml water aan toe. Breng aan de kook, verminder het vuur en laat 5 minuten sudderen. Haal de pan van het vuur en roer er het limoen- of citroensap door. Zet dan opzij.
    2. Doe alle ingrediënten voor de salade, behalve de pinda's, in een grote kom en meng alles goed. Zet opzij.
    3. Snijd het vlees in dunne repen om te roerbakken. Doe het vlees samen met de knoflook, de suiker en de sojasaus in een kom en roer goed, zodat het vlees goed is bedekt met de saus. Verwarm een wok of anders een pan met antiaanbaklaag op een hoog vuur en doe er de olie in. Voeg het vlees toe en roerbak tot het gaar en aan alle kanten mooi bruin is.
    4. Schep het vlees boven op de salade. Besprenkel met de dressing en strooi er ook de pinda's over. Serveer onmiddellijk.

    Variaties en tips

    • Voeg aan de salade stukjes ananas toe, vers of uit blik (in eigen sap, niet in siroop), of stukjes kiwi, zodat deze fruitiger wordt. * • Kruid de salade met reepjes verse rode peper. Dit is vooral verstandig als u verkouden bent, aangezien men vermoedt dat rode peper neusverstopping verhelpt. * • Vervang de mango door 2 nectarines, niet geschild, wel in schijfjes gesneden. * • Wilt u een vegetarische versie? Laat dan het vlees weg en voeg meer pinda's toe (150 g in totaal). Pinda's bevatten namelijk ook veel eiwit, maar minder verzadigde vetzuren dan vlees.

    Pluspunten

    • Alle oranje en rode vruchten en groenten, zoals mango, rode kool en rode paprika, zijn uitstekende bronnen van bètacaroteen en vitamine C. Deze antioxidanten kunnen ons beschermen tegen hartziekten en kanker. De vitamine C bevordert bovendien de opname van ijzer. * • De gember geeft de dressing in de eerste plaats een kruidige smaak, maar daarnaast helpt hij ook bij het verteringsproces.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, C * ✓✓ A, B6, ijzer, zink * ✓ B1, B2, E, foliumzuur, niacine, koper

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren