Rundvleesreepjes met zwarte-bonensaus

    Rundvleesreepjes met zwarte-bonensaus

    1keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g magere rundvleesreepjes
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 theel. fijngesneden verse gemberwortel
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 200 g peultjes, afgehaald
    • 3 eetl. zwarte-bonensaus (blikje, toko)
    • 2 eetl. amandelschaafsel
    • gestoomde rijst (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Schep in een kommetje de vleesreepjes, olie en gember door elkaar. Verhit een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Roerbak hierin de vleesreepjes met enkele tegelijk 1 tot 2 minuten. Schep de gare reepjes uit de pan en verhit de pan opnieuw voor u de volgende gaat bakken.
    2. Voeg de paprika, bleekselderij, peultjes en een paar eetlepels water toe. Stoom de groenten 1 tot 2 minuten. Voeg de vleesreepjes weer toe. Schep er de bonensaus door. Laat alles al omscheppend 1 tot 2 minuten doorwarmen. Strooi de amandelen erover. Serveer hierbij indien gewenst met rijst.

    Wist u dat?

    • Mager vlees vormt een belangrijk onderdeel van onze voeding, mits niet te vet bereid. Helaas eten de meeste mensen vooral vet vlees; hamburgers leveren soms wel 28 gram vet. * • Door zorgvuldige fokprogramma's is het rundvlees tegenwoordig veel minder vet dan twintig jaar geleden. Ook snijden slagers meestal meer vet weg van het vlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren