Rundvleesrolletjes met kleurige groenten

    Rundvleesrolletjes met kleurige groenten

    Voeg toe aan favorieten!
    4uur15min


    Maak dit als eerste!

    Elk plakje vormt een mozaïekwerkje van kleur en smaak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¼ dl rode wijn
    • 5 eetl. sojasaus
    • 2 eetl. suiker
    • 1 theel. knoflookpoeder
    • 700 g mals rundvlees (bijv. vanglap), horizontaal diep ingesneden en opengeklapt
    • 170 g verse jonge spinazie
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • ⅛ theel. zout
    • 450 g wortelen, geschild en geraspt
    • 200 g geroosterde paprika's uit pot (uitgelekt gewicht)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Doe de rode wijn, sojasaus, suiker en het knoflookpoeder in een stevige plastic zak. Voeg het vlees toe en zorg dat het geheel door de marinade bedekt wordt. Plaats het 2 tot 4 uur in de koelkast.
    2. Was intussen de spinazie en doe hem met aanhangend water in een pan. Laat hem op matig vuur in 1 min. slinken, onder af en toe omscheppen. Schep hem op een bord en laat hem afkoelen.
    3. Verwarm de oven voor op 185°C.
    4. Schenk de marinade in een kommetje. Klap het vlees open en dep het droog. Verdeel de spinazie erover. Strooi hierop de bosuitjes en het zout. Verdeel hierover de wortelen en daarover de paprika's. Rol het vlees vanaf een lange kant op, zodat de vulling geheel omsloten is. Zet de rol vast met cocktailprikkers. Leg de rol met de naad omlaag in een ondiepe ovenschaal. Bestrijk met marinade.
    5. Braad de rol 15 min. in de oven en schep wat braadvocht over het vlees. Braad de rol nog 20 min. (rood tot rosé), of tot het vlees naar wens is. Laat hem 10 min. rusten.
    6. Kook intussen in een pannetje de rest van de marinade in tot hij enigszins bindt en de bolle kant van een lepel bedekt. Zeef hem.
    7. Snijd de rol in plakjes van 1 cm dik. Sprenkel saus op de borden en leg hierop de vleesrolletjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren