Saffraanperen

    Saffraanperen

    2keer bewaard
    2uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Stoofpeertjes geserveerd met een kruidige siroop met saffraan, vanille, kaneel en sinaasappelrasp.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2½ dl water
    • 2½ dl witte wijn
    • 225 g suiker
    • 1 vanillestokje, doormidden gesneden
    • ½ kaneelstokje
    • ½ theel. saffraandraadjes
    • 2 theel. sinaasappelraspsel
    • 6 stevige peren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur55min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Neem een pan waarin de peren rechtop precies passen. Vermeng alle ingrediënten behalve de peren en breng ze aan de kook. Roer 3 minuten, of tot de suiker is opgelost.
    2. Schil intussen de peren maar laat de steeltjes eraan. Zet ze rechtop in de pan en pocheer ze afgedekt 1½ uur, of tot ze gaar en geglaceerd zijn.
    3. Neem de peren 20 minuten voor u ze wilt serveren uit de siroop. Kook de siroop 20 minuten in, of tot hij haast stroperig is. Schenk hem over de peren en serveer met knapperige koekjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren