Salade met jonge bietjes

    Salade met jonge bietjes

    1keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Bietjes zijn heerlijk zoet, maar bevatten maar weinig calorieën en zijn rijk aan vitamine C. Deze salade vormt een mooi voorgerecht of bijgerecht maar kan ook als maaltijdsalade gegeten worden met een stuk brood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 flinke bos verse jonge bietjes (750 g), bijgesneden en schoongeboend
    • 3 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 theel. rode-wijnazijn
    • 1 theel. grove mosterd
    • zout
    • versgemalen peper
    • 1 sinaasappel, dik afgeschild, partjes losgemaakt
    • 100 g zwarte olijven
    • 1 kleine rode ui, in dunne ringen
    • 1 bosje rucola

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Schik de bietjes en knoflook in een kleine ovenschaal, sprenkel de olie erover en dek ze af met aluminiumfolie. Plaats de schaal 45 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven, of tot de bietjes gaar zijn. Neem ze uit de schaal maar bewaar het vocht. Snijd de bietjes in vieren en schik ze in een schaal.
    2. Vermeng in een kommetje de azijn en mosterd. Voeg het bietenvocht toe en breng de dressing op smaak met zout en peper.
    3. Schep de bietjes om met de sinaasappelpartjes, olijven, uienringen en rucola. Schenk de dressing erover uit. Schep de salade vlak voor het serveren nogmaals om.

    Wist u dat?

    • Als er mooi bietengroen aan de bieten zit, kunt u dit als spinazie of snijbiet bereiden. Het blad bevat ook veel bètacaroteen. * • Net als spruitjes bevatten bieten een stof die de opname van thiamine kan verhinderen, maar wie gevarieerd eet hoeft hier geen hinder van te hebben.

    Een variatie

    U kunt een feestelijke salade maken door gekookte bietjes in kleine blokjes te snijden en te vermengen met 2 zoute haringen in reepjes, partjes ontvelde en gehalveerde grapefruit en dunne ringen rode ui. Vervang de helft van de olijven door Amsterdamse uien en voeg aan de dressing van azijn en mosterd 1 eetlepel slanke mayonaise toe. Schep de ingrediënten voorzichtig door elkaar, leg ze op een bedje van kropsla en giet de dressing erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren