Salade Niçoise met biefstuk

    Salade Niçoise met biefstuk

    3keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een stevige Franse salade met kleurige, vitaminerijke groenten, ijzerrijke vleesreepjes en een friszure dressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 dik stuk kogelbiefstuk van 350 g, bijgesneden
    • 1 theel. zout en peper
    • ½ theel. gedroogde Provençaalse kruiden
    • 450 g krielaardappeltjes, schoongeboend
    • 225 g sperziebonen, bijgesneden
    • 250 g diepvriestuinbonen, ontdooid
    • 1 bakje kerstomaatjes
    • 75 g zwarte en groene olijven, ontpit
    • 2 eetl. gesnipperde bieslook
    • 3 eetl. fijngesneden peterselie
    • 2 eetl. extra vergine olijfolie
    • 1 eetl. rode wijnazijn
    • 2 theel. Dijonmosterd
    • 150 g jonge spinazie
    • 150 g slablaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het aan beide kanten met zout, peper en Provençaalse kruiden.
    2. Kook de aardappels 10 min. Voeg de sperziebonen toe en kook ze 5 min. mee. Giet ze af als ze beetgaar zijn en spoel ze even koud af. Kook de tuinbonen 10 min. in een pannetje met een bodempje water, giet ze af en druk ze uit hun vliesjes.
    3. Doe de aardappeltjes, sperziebonen, tuinbonen, tomaatjes, olijven, bieslook en peterselie in een grote schaal.
    4. Verhit een grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur tot deze heet is. Gril de biefstuk aan elke kant 3 min., of tot hij naar wens is. Laat hem 5 min. rusten op een bord.
    5. Doe intussen de olie, azijn, mosterd, 2 eetl. water en wat zout en peper in een schoon jampotje met schroefdeksel. Schud alles krachtig door elkaar.
    6. Snijd de biefstuk in plakjes van 6 mm dik. Voeg ze samen met het uitgelopen vleessap toe aan de groenten. Schenk de dressing erover en schep alles om. Schik de slablaadjes en spinazie in een grote schaal. Schep het vlees-groentemengsel erover.

    Goede combinatie

    Een salade Niçoise is door de verschillende ingrediënten een volwaardige maaltijd, en bovendien erg lekker. Geef als voorgerecht bijvoorbeeld een krachtige consommé en sluit de maaltijd af met camembert, stokbrood en verse peren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren