Salade niçoise met tonijn

    Salade niçoise met tonijn

    2keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 tenen knoflook, gepeld
    • 250 g sperziebonen, doormidden gebroken
    • 400 g kleine rode aardappeltjes (circa 6 stuks), doormidden gesneden
    • 2 eetl. balsamicoazijn of rode-wijnazijn
    • 1½ eetl. slanke mayonaise
    • 3 theel. olijfolie
    • zout
    • 3 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • 150 g kerstomaatjes, doormidden gesneden
    • 425 g tonijn uit blik (op pekel), uitgelekt
    • 1 kleine krop bindsla (100-150 g), blaadjes kleingescheurd
    • 40 g zwarte olijven

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Blancheer de knoflook 3 minuten in een grote pan met kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze in de mengkom van een keukenmachine. Blancheer de sperziebonen 4 minuten, of tot ze gaar maar nog een beetje knapperig zijn. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, spoel ze af onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Kook de aardappeltjes in dezelfde pan 12 minuten, of tot ze gaar zijn. Giet ze af.
    2. Voeg de azijn, mayonaise, olie en een snufje zout toe aan de knoflook in de keukenmachine en mix alles tot een dressing. Werk er de basilicum en 2 eetlepels water door.
    3. Schep de dressing in een grote schaal. Voeg de tomaatjes, sperziebonen, aardappeltjes en tonijn door. Voeg de slablaadjes toe en schep de salade nogmaals om. Schik de olijven erop.

    Wist u dat?

    • Uit onderzoek blijkt telkens opnieuw dat wie vaak vis eet, minder kans loopt op hartaandoeningen. Veel voedingsdeskundigen adviseren minstens een- of tweemaal per week vis te eten. * • In Japan, waar men dagelijks vis eet, komen hartaandoeningen nauwelijks voor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren