Salade van gegrilde groenten

    Salade van gegrilde groenten

    16keer bewaard
    40min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Een mediterrane salade van gegrilde groenten: erg lekker maar bovendien goed voor hart en bloedvaten.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 aubergine (325 g)
    • 1 venkel (170 g), bijgesneden
    • 2 courgettes van 170 g (bijv. 1 gele en 1 groene)
    • ½ theel. zout
    • 2 eetl. + 2 theel. olijfolie
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, doormidden gesneden
    • 3 pomodoretomaten, zonder de zaadjes, overlangs doormidden gesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 theel. verse of ½ theel. gedroogde marjolein
    • 1½ eetl. balsamicoazijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm een grillpan op matig tot hoog vuur. Snijd de aubergine, venkel en courgettes overlangs in plakjes van 1 cm dik. Schep ze in een kom om met ¼ theel. zout en 1 theel. olie.
    2. Gril de paprika met het vel omlaag 3 tot 4 min., tot hij donker kleurt en blaren vormt.
    3. Gril de aubergine, venkel en courgettes 4 min. tot ze halfgaar zijn en schroeiplekjes vertonen. Keer ze. Gril de courgettes nog 3 min. en de aubergine en venkel nog 5 tot 6 min.
    4. Bestrijk het snijvlak van de tomaten met wat olie en gril ze met het snijvlak omlaag circa 3 min. tot ze schroeiplekjes vertonen.
    5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kleine koekenpan op matig vuur. Bak hierin de knoflook, marjolein en ¼ theel. zout.
    6. Ontvel de gegrilde paprika en snijd hem in reepjes. Snijd de overige gegrilde groenten klein. Doe ze over in een schaal en schep ze om met het olijfoliemengsel en de azijn. Serveer de salade op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren