Salade-pizza

    Salade-pizza

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een pizza met een salade is natuurlijk prima, maar waar- om zou u ze niet combineren?

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g kant-en-klaar pizzadeeg (koeling)
    • 2 eetl. polenta of maïsgries
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eetl. balsamicoazijn
    • 1 eetl. Dijonmosterd
    • 1 theel. gele basterdsuiker
    • ¼ theel. zout
    • 350 g pomodoretomaten, in partjes van 1 cm
    • 1 rode ui, in dunne halve ringen
    • 200 g magere) mozzarella
    • 250 g gemengde slablaadjes, in stukjes gescheurd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het deeg zonder bloem te gebruiken uit op uw werkvlak. Bestrooi een grote bakplaat met de polenta en vlij de deeglap hierop. Bestrooi hem met Parmezaanse kaas. Bak de deeglap circa 15 min., tot de kaas begint te kleuren en het deeg opzwelt.
    2. Klop azijn, mosterd, suiker en zout door elkaar. Schep de tomaten en uien hiermee om.
    3. Bestrooi de deegbodem met de mozzarella en bak hem nog circa 5 min., totdat hij goudbruin en knapperig is en de mozzarella gesmolten is.
    4. Schep de slablaadjes door het tomaten-uienmengsel. Verdeel de salade over de warme pizzabodem.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren