Salsa van gegrilde tomaten en paprika

    Salsa van gegrilde tomaten en paprika

    7keer bewaard
    32min


    11 personen hebben dit gemaakt

    De rode en gele paprika's in deze kleurrijke salsa zitten tjokvol vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 rijpe maar stevige tomaten
    • 1 kleine ui, in plakken van 1½ cm dik
    • 2 theel. olijfolie
    • 1 maïskolf
    • 2 kleine paprika's (rood en geel), zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • ½ theel. gemalen komijn
    • ½ theel. gedroogde oregano
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. chilipoeder
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Verhit een grill tot deze matig heet is. Bestrijk de tomaten en de plakjes ui met de olie. Verwijder de buitenste schutbladeren van de maïskolf maar laat de binnenste bladeren zitten. Schik deze groenten op een bakplaat en plaats ze onder de grill, op 10 cm afstand van de warmtebron.
    2. Gril de groenten 10 tot 12 min., tot ze licht kleuren. Keer ze regelmatig.
    3. Laat de groenten enigszins afkoelen. Snijd de tomaat en ui klein. Verwijder de laatste schutbladeren van de maïskorrels en maak de korrels los.
    4. Schep in een kom de tomaten, ui, maïs en paprika's om met de knoflook, komijn, oregano, het zout, chilipoeder en de koriander. Plaats de salsa tot gebruik in de koelkast.

    WIST U DAT…

    … niet iedereen korianderblad lekker vindt? Koriander heeft een uitgesproken smaak, en smaken verschillen nu eenmaal. In plaats van koriander kunt u ook 2 eetlepels gewone peterselie, bladpeterselie, kervel of dille gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren