Savarin met frambozen

    Savarin met frambozen

    1keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een savarin is een cake doordrenkt met vruchtensap.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 

    • 55 g boter, gesmolten en afgekoeld
    • 3 eieren
    • 120 g suiker
    • 120 g bloem + beetje extra
    • 1 theel. bakpoeder
    • ½ theel. gemalen gember
    • 2 dl appelsap (of ander licht vruchtensap)
    • 3 dl bosvruchtensap (van diksap)
    • 80 g geleisuiker
    • 400 g ijskoude frambozen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Vet een tulbandvorm in met 5 g boter en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Klop in een kom de eieren schuimig. Voeg de suiker toe en klop ze licht en romig. Vermeng in een andere kom de bloem met het bakpoeder en de gember. Vouw dit mengsel geleidelijk door het eimengsel. Roer er de rest van de gesmolten boter door.
    3. Schep dit beslag in de tulband. Bak de cake circa 30 min. onder in de oven. Neem hem uit de oven.
    4. Prik met een satéstokje gaatjes in de cake. Schenk het appelsap over de cake. Laat 5 tot 10 min. intrekken.
    5. Stort de cake op een schaal. Laat hem afkoelen.
    6. Schenk het bosvruchtensap in een pannetje en kook het met de geleisuiker volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de gelei enigszins afkoelen.
    7. Vul het gat van de tulband met frambozen. Schenk de hete siroop er over uit, serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    marja593
    van
    0

    Ik heb de helft van de frambozen door het beslag gedaan, getrempeerd met ( een gedeelte van ) het diksap en gegarneerd met met de rest van de frambozen! Zalig! In een woord....zalig! - 07 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren