Scaloppine met salie en citroen

    Scaloppine met salie en citroen

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    In kleine stukken gesneden kalfsoesters met salie in een heerlijke citroensaus, geserveerd met rijst.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 2 eetl. bloem
    • zout
    • versgemalen witte peper
    • 12 blaadjes salie
    • 4 kalfsoesters (500 g), elk in 3 stukken gesneden
    • 2 eetl. olijfolie
    • 2 eetl. citroensap
    • 2½ dl kippenbouillon
    • 20 g boter
    • 2 eetl. in dunne sliertjes gesneden citroenschil
    • 1 citroen, in 8 partjes
    • 450 g rijst met saffraan, gekookt (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Strooi de bloem op een groot bord en strooi hier een beetje zout en versgemalen peper over. Druk op elk stukje vlees een salieblaadje. Wentel de stukjes vlees door het bloemmengsel.
    2. Verhit in een grote, zware koekenpan de olie op matig vuur. Voeg de stukjes vlees toe en bak ze aan elke kant 2 minuten. Neem de scaloppine uit de pan, leg ze op een bakplaat en houd ze warm in de oven.
    3. Voeg het citroensap en de bouillon toe aan de pan. Roer op matig vuur tot de vloeistof tot de helft is ingekookt. Klop er de boter en citroensliertjes door. Blijf kloppen tot u een gladde saus hebt.
    4. Voeg de scaloppine weer toe aan de pan. Laat ze al omscheppend enkele tellen goed doorwarmen op laag vuur. Serveer ze met de citroenpartjes, en geef er indien gewenst de saffraanrijst bij.

    Wist u dat?

    Kalfvlees is niet alleen magerder dan alle soorten rundvlees (uitgezonderd de magerste stukken biefstuk), maar ook bijzonder rijk aan niacine. Deze stof houdt uw huid, zenuwen en spijsverteringssysteem in optimale conditie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren