Scampi's met ananas

    Scampi's met ananas

    3keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit gerecht is snel klaar en toch origineel. Hoewel kokoscrème rijk aan vetten is, bevat dit gerecht toch minder vet dan de meeste andere oosterse gerechten. Serveer de scampi's met noedels of rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 uien, grofgehakt
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 el zonnebloemolie
    • 1 grote rode peper, gehalveerd, van pitjes ontdaan en in dunne reepjes gesneden
    • 1 tl gemalen komijn
    • 1 tl witte peper
    • 1 tl kurkuma
    • 2 tl gemalen koriander
    • 450 ml visbouillon
    • 2 el vissaus (bijvoorbeeld Thaise nam pla)
    • 1 el bruine basterdsuiker
    • 50 g santen (kokoscrème)
    • 500 g rauwe scampi's
    • 250 g verse ananas, in stukjes gesneden
    • 2-3 lenteuitjes, fijngesneden
    • de zaden van 1 granaatappel om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe de uien en de gepelde teentjes knoflook in een keukenmachine en verwerk ze tot een smeuïge puree. U kunt ze ook heel fijn snijden met een scherp mes.
    2. Verhit de olie in een grote pan met antiaanbaklaag en laat het uienmengsel 10 minuten bakken tot het zacht is en een beetje kleur krijgt. Roer het aan het einde van de baktijd af en toe los, zodat het mengsel niet aanbakt.
    3. Voeg de rode peper en de specerijen toe en meng alles goed. Giet de visbouillon, de vissaus, de suiker en de kokoscrème erbij. Meng goed. Doe een deksel op de pan en laat gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.
    4. Pel ondertussen de scampi's. Laat desgewenst het staartdeel zitten.
    5. Roer de scampi's door de saus en laat deze onafgedekt zachtjes koken, gedurende 3-4 minuten of tot de scampi's roze worden. Laat ze niet te lang koken, anders worden ze taai.
    6. Voeg de ananas en de lenteuitjes toe. Laat alles nog 1 minuut koken, zodat de ananas goed warm is. Bestrooi met de zaden van de granaatappel en serveer.

    Bevat per portie

    ✓✓✓ B12, E * ✓✓ C, niacine, ijzer, koper * ✓ B1, B2, B6, calcium, kalium, selenium, zink

    Variaties en tips

    • Wilt u een kruidige vissaté, vervang de scampi's dan door 450 g in blokjes gesneden kabeljauwfilet, en de kokoscrème door pindakaas. * • In plaats van de vissaus kunt u ook een lichte sojasaus gebruiken.

    Pluspunten

    • In scampi's zit veel vitamine B12 en selenium, dat in combinatie met vitamine E zorgt voor een normale lichaamsgroei en vruchtbaarheid. Aangezien het een antioxidant is, kan het ons ook beschermen tegen kanker. * • Uien en knoflook zijn niet alleen nuttig in de keuken. Ze worden al eeuwenlang gebruikt als geneesmiddel tegen allerlei kwaaltjes. Recent onderzoek heeft aangetoond dat ze de hoeveelheid cholesterol in het bloed kunnen verlagen en daardoor het risico op een coronaire hartziekte en trombose verkleinen. Neem dus zoveel mogelijk uien en knoflook op in uw voeding.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren