In Guinness gesmoorde kool

    In Guinness gesmoorde kool

    2keer bewaard
    15min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Rode en groene kool, sjalotjes en gember gesmoord in Guinnessbier.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 2 middelgrote sjalotjes, fijngesneden
    • 1 dessertlepel verse gember, fijngesneden
    • 250 gr rode kool, fijngesneden
    • 250 gr groene kool, fijngesneden
    • 225 ml Guinnessbier
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten. Sjalotjes en gember gaar bakken. Rode en groene kool erdoor roeren en ong. 2 minuten laten koken. Guinness toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
    2. Het vuur middelhoog zetten, de pan afdekken en in ong. 5 minuten de kook gaar laten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Janc
    van
    0

    Gesmoorde kool geserveerd bij puree met bieslook en gemarineerde varkenslapjes. Het was een smakelijke maaltijd maar we hadden meer verwacht van de kool door het smoren in de Guinness. Viel dus een beetje tegen - 09 feb 2014

    0

    Echt heerlijk. Ik heb nog een winterpeen toegevoegd en een beetje boter. Ik en mijn huisgenoten hebben zitten smullen =) - 19 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren