Scones met wortel en gember

    Scones met wortel en gember

    5keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Gezonde scones met bètacaroteen uit de wortelen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 theel. plantaardige olie
    • 170 g bloem
    • 4 eetl. + 2 theel. suiker
    • 1½ theel. bakpoeder
    • ½ theel. zout
    • ¼ theel. zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
    • 2 eetl. fijngesneden gekonfijte gember
    • 90 g koude boter, in blokjes
    • 1 grote wortel, geschild
    • 1¼ dl karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet een bakplaat in met de olie. Doe de bloem, 4 eetl. suiker, het bakpoeder, zout en zuiveringzout in een keukenmachine. Werk met de pulseerknop. Werk er zo ook de gember en de boter door, zodat u een fijn kruimelig mengsel krijgt. Doe dit in een kom.
    2. Rasp de wortel in de keukenmachine en voeg deze samen met de karnemelk toe aan het bloemmengsel. Kneed het mengsel op een licht met bloem bestoven werkvlak vlug tot een deeg. Vorm een cirkel van 2 cm dik en bestrooi deze met 2 theel. suiker. Snijd de cirkel in 8 punten. Leg deze op een bakplaat, op 3 cm afstand van elkaar. Bak ze in 18 tot 20 min. goudbruin en laat ze afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren