Scones met zonnebloempitten

    Scones met zonnebloempitten

    2keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Zonnebloempitten bieden vitamine E en smaken erg goed in dit recept voor scones.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 165 g bloem
    • 1¾ theel. bakpoeder
    • ½ theel. dubbel-koolzure soda
    • zout
    • cayennepeper
    • 30 g boter
    • 1½ eetl. margarine
    • 60 g gedopte zonnebloempitten, geroosterd
    • 1¾ dl karnemelk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed een grote bakplaat met een bakmatje.
    2. Vermeng in een grote kom de bloem, het bakpoeder, de dubbelkoolzure soda, een snufje zout en een snufje cayennepeper. Werk er met een deegsnijder of twee messen de boter en margarine door, zodat u een kruimelig mengsel krijgt. Schep de zonnebloempitten erdoor. Schep er vlug de karnemelk door, zodat u een zacht deeg krijgt.
    3. Schep met een lepel bergjes deeg op de geprepareerde bakplaat, met 5 cm onderlinge afstand. Bak de scones 12 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

    Wist u dat?

    Zonnebloempitten worden vooral gebruikt voor meervoudig onverzadigde oliën en margarines. Zonnebloemolie is rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren en heel geschikt om mee te bakken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren