Siciliaanse pasta

    Siciliaanse pasta

    1keer bewaard
    50min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 kleine ui, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 1 kleine venkelbol (stelen verwijderd), in blokjes van 1 cm
    • 2 blikken (à 400 g) tomaten (zonder zout), kleingesneden
    • 2 blikjes sardines op olie (à circa 100 g), uitgelekt
    • zout
    • cayennepeper
    • 300 g macaroni of ziti
    • 1 eetl. pijnboompitten, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui en knoflook 5 minuten, of tot ze glazig zijn. Voeg de venkel toe en bak deze 5 minuten. Voeg de tomaten, sardines, een snufje zout en een snufje cayennepeper toe. Breng de saus aan de kook en draai het vuur laag. Laat de saus 15 minuten pruttelen, of tot hij zeer geconcentreerd is.
    2. Kook intussen in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af. Schep om met de saus en strooi de pijnboompitten erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren