Sinaasappel-avocadosalade

    Sinaasappel-avocadosalade

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gezond en lekker gaan heel goed samen in deze zomerse salade: de ingrediënten leveren veel antioxidanten die uw lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen, en ze bevatten daarnaast ook veel voedingsvezels.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 

    • 3 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. vers limoensap
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 1½ eetl. witte wijnazijn
    • ¼ theel. gemalen komijn
    • ⅛ theel. zout
    • snufje chilipoeder
    • 225 g jicama of yamboon, in reepjes van 7 × ½ cm, of 1 blikje waterkastanjes, uitgelekt, of
    • 2 sterfruit in plakjes gesneden
    • 2 sinaasappels, dik afgeschild, partjes uit de vliesjes gesneden
    • 1 avocado, ontpit, gepeld, in blokjes
    • ½ kleine rode ui, in dunne halve ringen
    • 400 g bindsla, in stukken gescheurd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Klop in een kommetje olie, limoensap, knoflook, azijn, komijn, zout en chilipoeder door elkaar. Vermeng in een grote kom de jicama (of waterkastanjes of sterfruit), sinaasappels, avocado, ui en dressing. Plaats de salade 15 min. in de koelkast.
    2. Schik de blaadjes bindsla op een grote schaal en schep de salade hierop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren