Sinaasappelkip met paprika en asperge

    Sinaasappelkip met paprika en asperge

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Dit gerecht levert u veel vitamine C, een stof die onder andere het cholesterolgehalte in het bloed verlaagt, en B-vitaminen, die het lichaam helpen bij de opname van eiwitten, koolhydraten en vetten, en die de energiestofwisseling bevorderen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 1 sinaasappel
    • 2 eetl. rijstwijn of droge sherry
    • 1 eetl. sojasaus
    • 1 theel. suiker
    • 1¼ theel. maïzena
    • ¼ theel. chilivlokken
    • 225 g groene asperges, bijgesneden, in stukjes van
    • 5 cm
    • 1 eetl. plantaardige olie
    • 450 g kipfilet, in reepjes van ruim 1 cm dik
    • 2 cm verse gemberwortel, geschild en
    • fijngesneden
    • 1 teen knoflook, fijngesneden
    • 1 rode paprika, zonder de zaadjes, in reepjes
    • 4 bosuitjes, in stukjes van 5 cm
    • 40 g walnoten, fijngehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd met een dunschiller 4 brede reepjes sinaasappelschil af van een schoongewassen sinaasappel. Snijd ze met een scherp mesje in dunne reepjes. Pers de sinaasappel uit (u hebt 4 eetl. sap nodig). Vermeng in een kommetje het sap met de rijstwijn, sojasaus, suiker, maïzena en chilivlokken.
    2. Stoom in een grote pan de asperges circa 3 min.
    3. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de kipreepjes 4 min. tot ze gaar zijn en schep ze daarna op een bord.
    4. Voeg de sinaasappelsliertjes, gember en knoflook toe aan de pan en roerbak ze 30 sec. Voeg de paprika, bosuitjes en gestoomde asperges toe. Roerbak ze 1 min. Voeg het sapmengsel toe en verwarm dit tot het kookpunt. Voeg de kipreepjes toe en laat ze al omscheppend doorwarmen in de saus. Strooi de walnoten erover en serveer direct.

    WIST U DAT…

    … walnoten veel magnesium bevatten, een mineraal dat de energiestofwisseling en spierwerking versterkt, en fosfor, dat de botten versterkt en nodig is voor de energiestofwisseling?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren