Sinaasappel-meloensorbet

    Sinaasappel-meloensorbet

    4keer bewaard
    2uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk verfrissend sorbetijs. De meloen en sinaasappel zijn een goede bron van vitamine C.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 700 g blokjes kanteloepmeloen
    • 1¾ dl karnemelk
    • 4 eetl. ahornsiroop
    • 4 eetl. suiker
    • 3 eetl. sinaasappelsap
    • 1 theel. sinaasappelraspsel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Extra tijd: 2uur in de diepvries  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Pureer in een keukenmachine de meloenblokjes. Doe ze in een kom en roer er de karnemelk, ahornsiroop, de suiker, het sinaasappelsap en -raspsel door.
    2. Draai het mengsel in een ijsmachine tot een dikke massa; of doe het in een diepvriesdoos van 23 × 33 × 5 cm en laat het in 2 tot 3 uur bijna geheel opstijven. Breek het in stukken en hak deze fijn in een keukenmachine. Als u het ijs niet direct serveert, kunt u het in een plastic doos in de diepvries bewaren; plaats het 30 minuten voor gebruik in de koelkast, zodat het iets zachter wordt.

    Wist u dat?

    Kanteloepmeloenen bevatten bijzonder veel vitamine A (omgezet uit bètacaroteen); deze stof verbetert het gezichtsvermogen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren