Sint-jakobsschelpen met kerstomaatjes

    Sint-jakobsschelpen met kerstomaatjes

    Voeg toe aan favorieten!
    15min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze malse schelpdieren zijn eiwitrijk.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 g sint-jakobsschelpen
    • 4 theel. maïzena
    • 2 theel. olijfolie
    • 3 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 bakje kerstomaatjes
    • 1½ dl droge vermout, witte wijn of kippenbouillon
    • ½ theel. zout
    • 5 eetl. fijngesneden basilicum
    • 1 eetl. koud water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Bestuif de schelpdieren met 1 theel. maïzena en schud het teveel eraf. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak de schelpdieren hierin in circa 3 min. rondom goudbruin. Schep ze met een schuimspaan op een bord.
    2. Bak in dezelfde pan de knoflook 1 min. Voeg de tomaatjes toe en bak ze circa 4 min. tot de schilletjes barsten. Voeg vermout, zout en basilicum toe. Breng aan de kook en laat het 1 min. pruttelen.
    3. Roer in een kommetje de resterende maïzena met 1 eetl. koud water tot een papje. Voeg dit toe aan de saus en roer 1 min. tot de saus enigszins bindt.
    4. Voeg de schelpdieren toe aan de saus en laat ze circa 1 min. doorwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren