Slanke chocoladetaart

    Slanke chocoladetaart

    36keer bewaard
    50min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Deze chocoladetaart bevat weinig vet maar is dankzij de eieren en cacao toch ouderwets lekker. Het geheim van uw succes? Tomatensap! Dit ingrediënt is bovendien rijk aan lycopeen, een stof die helpt beschermen tegen kanker.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • Voor de cakelagen
    • 1¼ dl plantaardige olie (+ beetje extra)
    • 1¾ dl tomatensap
    • 4 eetl. water
    • 60 g cacaopoeder
    • 250 g bloem
    • ½ theel. bakpoeder
    • 1 theel. zuiveringszout (dubbelkoolzure soda)
    • ¼ theel. zout
    • 335 g suiker
    • 3 grote eieren
    • 1½ theel. vanille-extract
    • Voor het glazuur
    • 30 g pure chocolade (85% cacao)
    • 2 eetl. magere melk
    • 1 eetl. cacaopoeder
    • 100 g magere roomkaas
    • 250 g poedersuiker, gezeefd
    • 160 g pitloze frambozenjam

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet 2 ronde bakvormen van 22 cm licht in met 2 theel. olie.
    2. Breng in een pannetje het tomatensap met het water aan de kook. Klop er de cacao door, zodat u een glad mengsel krijgt. Neem de pan van het vuur.
    3. Roer in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder, zuiveringszout en zout door elkaar.
    4. Roer in een grote kom de suiker, 1¼ dl olie, eieren en 1 theel. vanille-extract door elkaar. Roer er het cacaomengsel door. Schep er snel het bloemmengsel door. Verdeel het beslag over de bakvormen.
    5. Bak de beide cakelagen 25 tot 30 min., tot een ingestoken satéstokje er schoon uitkomt. Laat ze in de vormen 10 min. afkoelen op een rooster. Neem ze uit de vorm en laat ze afkoelen op het rooster.
    6. Doe voor het glazuur de chocolade met de melk in een middelgrote magnetronkom en verwarm dit 1 min. op vol vermogen. Roer het mengsel glad. Roer er de cacao door. Roer er de roomkaas en ½ theel. vanille-extract door. Roer er de poedersuiker door, zodat u een glad glazuur krijgt.
    7. Leg de ene cakelaag op een schaal. Bestrijk hem met de jam en een beetje glazuur. Leg hierop de andere cakelaag. Bestrijk de hele taart met de rest van het glazuur.

    HANDIGE HINT

    U kunt met dit recept ook een vierkante taart maken: gebruik in dat geval 2 vierkante bakvormen van 20 × 20 cm. Als u geen 2 bakvormen van gelijke grootte hebt, kunt u ook een enkele cakelaag bakken in een bakvorm van 32 × 22 cm. Controleer 10 min. voor het einde van de aangegeven baktijd of de cakelaag gaar is. Gebruikt u glazen bakvormen, bak de cakelagen dan bij 165°C. * De cakelagen worden luchtiger als u de eieren splitst; voeg de eidooiers toe in stap 4, klop de eiwitten apart stijf en vouw ze door het beslag nadat u de bloem hebt toegevoegd. * Cakelagen kunnen soms vastplakken aan het rooster. U kunt dit voorkomen door het rooster licht in te vetten met een beetje plantaardige olie.

    FRIS IDEE

    In plaats van een dikke laag glazuur aan te brengen, kunt u de taart ook garneren met een toefje slagroom. Hierop kunt u indien gewenst wat verse frambozen, plakjes aardbei of geraspte chocolade aanbrengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren