Snelle pastaschotel met kalkoengehakt, uien, tomaten, sperziebonen en broccoli

    Snelle pastaschotel met kalkoengehakt, uien, tomaten, sperziebonen en broccoli

    2keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Tomaten uit blik bevatten zeer veel lycopeen, een stof die het lichaam helpt beschermen tegen prostaatkanker en andere chronische ziekten. Broccoli levert naast vitamine C ook andere ziektewerende stoffen, zoals bètacaroteen, sulforafaan en indolen. Sperziebonen bevatten eveneens vitamine C en bètacaroteen, plus foliumzuur en ijzer.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 

    • 225 g korte pasta, bijv. ziti
    • 2 theel. olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 800 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 325 g kalkoengehakt
    • ½ theel. zout
    • fijngesneden basilicum, knoflook en oregano, 1 eetl. van elk kruid
    • ½ theel. gedoogde tijm
    • 300 g diepvriessperziebonen, ontdooid
    • 300 g diepvriesbroccoli, ontdooid
    • 4 eetl. zure room
    • 4 eetl. yoghurt
    • 4 eetl. geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met licht gezouten kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem daarna af en doe hem over in een grote kom.
    2. Verhit intussen 1 theel. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui 5 min. Voeg de tomaten toe en laat ze 3 tot 5 min. pruttelen en enigszins inkoken. Schep deze tomatensaus door de pasta.
    3. Veeg de koekenpan schoon en verhit hierin de resterende theel. olie op matig tot hoog vuur. Bak het gehakt met het zout en de tijm circa 4 min. tot het rul is. Prak het hierbij licht en gebruik daarvoor een houten pollepel.
    4. Schep het gehakt, de sperziebonen, broccoli, zure room en yoghurt door de pasta. Doe dit mengsel over in een ovenschaal van 32 × 22 cm. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
    5. Bak de pastaschotel 20 tot 25 min., tot hij langs de randen goudgeel kleurt en de kaas gesmolten is.

    WIST U DAT…

    … Nederlanders inmiddels gemiddeld een keer per week pasta eten? Hoewel pasta een typisch Italiaans product is, is Amerika de grootste pastaproducent ter wereld: de VS exporteren zelfs deegwaren naar Azië.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren