Snelle vissoep met tomaten en venkelzaad

    Een heerlijke soep van witvis met tomaten en venkelzaad. Tomaten (ook uit blik) bevatten veel lycopeen, een stof die helpt beschermen tegen prostaatkanker.


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 ui, kleingesneden
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1 theel. venkelzaad
    • 5 dl visbouillon
    • 400 g tomaten uit blik, kleingesneden
    • 1¼ dl droge witte wijn
    • 225 g aardappelen met rode schil, ongeschild, in blokjes
    • 450 g stevige witvisfilet, bijvoorbeeld kabeljauw of jonge schelvis, in 8 stukken
    • 4 eetl. fijngesneden peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:33min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui en knoflook 5 min. Voeg het venkelzaad toe en bak dit 30 sec. Voeg daarna de visbouillon, tomaten, wijn en aardappelen toe. Laat de soep onafgedekt 15 min. trekken tot de aardappelen gaar zijn.
    2. Voeg de vis en peterselie toe en verwarm de soep opnieuw tot het kookpunt. Neem hem van het vuur en serveer hem direct.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties