Snijbiet met spek en chilipeper

    Snijbiet met spek en chilipeper

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 

    • 500 g snijbiet, taaie stelen verwijderd
    • 2 dikke plakjes mager spek, dwars in reepjes van 5 mm breed gesneden
    • 1 grote rode ui, fijngesneden
    • 4 tenen knoflook, uitgeperst
    • ½ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng een grote pan met water aan de kook. Blancheer hierin de snijbiet in gedeelten 30 seconden. Laat hem uitlekken. Houd 3 eetlepels kookwater apart.
    2. Bak de reepjes spek met de 3 eetlepels kookwater in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur gedurende circa 4 minuten, tot het vet gesmolten is. Schep het spek met een schuimspaan uit de pan. Smoor de ui en knoflook 7 minuten in het spekvet, of tot ze glazig zijn.
    3. Schep de snijbiet en spek door de ui en laat alles doorwarmen.

    Tip

    In plaats van snijbiet kun je ook spinazie gebruiken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren