Sobanoedelsalade met kip

    Sobanoedelsalade met kip

    2keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Noedels zijn arm aan vetten en rijk aan eiwit en een aantal mineralen en vitaminen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1¾ dl kippenbouillon
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • ½ theel. gemalen gember (djahé)
    • ¼ theel. verkruimelde gedroogde chilipeper
    • 400 g kipfilet
    • 300 g sobanoedels (Japanse boekweitnoedels)
    • 250 g sperziebonen, doormidden gebroken
    • 2 wortels, in staafjes van 5 cm
    • 1½ eetl. bruine basterdsuiker
    • 3 theel. zoutarme sojasaus
    • 3 theel. plantaardige olie, bijvoorbeeld arachideolie
    • 200 g witte kool, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng in een grote koekenpan de bouillon met de knoflook, gember en chilipeper aan de kook op matig vuur. Draai het vuur laag. Pocheer hierin de kipfilets 10 minuten, of tot ze gaar zijn; keer ze halverwege. Leg ze op een schaal, laat ze iets afkoelen en snijd ze in stukken. Bewaar de bouillon.
    2. Kook in een grote pan met kokend water de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de sperziebonen en wortels 1 minuut voor het einde van de kooktijd toe. Giet alles af.
    3. Klop in een grote schaal de suiker, sojasaus, olie en een scheutje bouillon toe. Voeg de kip, noedels, sperziebonen, wortels en kool toe. Schep alles goed door elkaar. Serveer de salade ijskoud of op kamertemperatuur.

    Wist u dat?

    Sobanoedels worden gemaakt van boekweitmeel. Boekweit is geen graan maar het zaad van een rabarberachtige plant. Uit onderzoek blijkt dat dit zaad meer lysine (een essentieel aminozuur) bevat dan granen, en dat het bovendien geen gluten bevat.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren