Soep met twee soorten erwten

    Een gepureerde erwtensoep bereid met twee soorten erwten; spliterwten en doperwten.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. plantaardige olie
    • 6 bosuitjes, fijngesneden
    • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
    • 1 liter kippen- of groentebouillon
    • 250 g spliterwten
    • 4 eetl. verse munt
    • 1 theel. verse marjoleinblaadjes
    • zout
    • 200 g diepvriesdoperwten
    • 1 eetl. magere yoghurt
    • versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de bosuitjes en knoflook 2 minuten, of tot de bosuitjes zachter zijn. Voeg de bouillon, spliterwten, fijngesneden munt, marjolein en een snufje zout toe. Breng dit aan de kook en draai het vuur laag. Kook de spliterwten afgedekt 25 minuten.
    2. Schep de doperwten erdoor. Kook alles nog 5 minuten, of tot beide soorten erwten gaar zijn.
    3. Pureer de soep in de mengkom van een keukenmachine. Schenk hem terug in de pan en laat nog 3 minuten goed doorwarmen. Schep hem in soepborden en roer door elke portie 1 theelepel yoghurt. Maal er wat peper over.

    Wist u dat?

    Spliterwten zijn heel geschikt voor diabetici; hun complexe koolhydraten (zetmeel) worden heel geleidelijk omgezet in glucose (suiker).

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren