Spaghetti met brie, asperges en kerstomaten

    Spaghetti met brie, asperges en kerstomaten

    3keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit kleurrijke pastagerecht zit boordevol heerlijke, zomerse smaken. De asperges en de tomaten worden kort gekookt voor ze worden gemengd met de hete pasta en kleine blokjes brie. De tomaten zullen zachtjes hun zoete sappen vrijgeven en de hitte zorgt ervoor dat de kaas net begint te smelten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 400 g spaghetti
    • 2 el olijfolie, extra vergine
    • 2 flinke knoflooktenen, fijngesneden
    • 175 g dunne groene asperges, in stukken van 5 cm gesneden
    • 300 g kerstomaatjes, gehalveerd
    • groot handvol verse blaadjes basilicum, grofgescheurd
    • 175 g 50+ brie, in blokjes gesneden
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 30min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta in een grote pan met kokend water gedurende 10-12 minuten of volgens de instructies op de verpakking, tot hij beetgaar is.
    2. Verhit ondertussen de olie in een grote koekenpan. Voeg de fijngesneden knoflook toe en laat circa 30 seconden bakken. Laat de knoflook niet te bruin worden. Voeg de asperges en 4 eetlepels water toe. Bereid ze 3-5 minuten op een middelhoog vuur terwijl u regelmatig roert, of tot de asperges net gaar zijn en bijna al het water is verdampt.
    3. Voeg de kerstomaatjes en basilicum toe en laat nog 2 minuten koken, of tot de tomaatjes een beetje zacht worden, maar hun vorm nog behouden. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Laat de pasta uitlekken in een vergiet en doe die in een grote kom. Voeg het groentemengsel en de brie toe en meng alles door elkaar. Serveer heet, bestrooid met een snufje peper.

    Variaties en tips

    • Vervang de brie door camembert. * • Voor spaghetti met brie, asperges en verse tomatensalsa kookt u de pasta zoals in het hoofdrecept, maar voegt u 3 minuten voor het einde van de kooktijd de asperges toe. Snijd ondertussen 300 g rijpe tomaten fijn en meng ze met 1 fijngesneden kleine rode ui, 4 eetlepels fijngehakte peterselie, 1 uitgeperst knoflookteentje, 2 eetlepels extra vergine olijfolie en peper en zout naar wens. Laat de pasta en asperges goed uitlekken en doe ze in een grote kom. Voeg de salsa en de kaas toe en meng alles voorzichtig door elkaar. * • Maak rigatoni met mozzarella en rucola. Vervang de spaghetti door rigatoni (of penne) en de brie door 150 g mozzarella. Laat de asperges en het water weg en verhoog de hoeveelheid tomaten tot 500 g. Voeg in stap 4 samen met de mozzarella 100 g rucola toe en meng alles met de pasta tot de blaadjes rucola slap worden en de kaas begint te smelten.

    Pluspunten

    • Kaas en tomaten zijn een klassieke combinatie. Ze leveren samen eiwitten en verschillende essentiële vitaminen en mineralen. * • Brie wordt gemaakt van volle koeienmelk, maar omdat brie meer water bevat dan harde kaassoorten zoals cheddar heeft het een lager vetgehalte. * • Basilicum is lid van de familie van munt. Het zou de spijsvertering stimuleren en hoofdpijn bij een verkoudheid kunnen verlichten.

    Bevat per portie

    ✓✓ A, C, foliumzuur, niacine, calcium, koper, zink * ✓ B1, B2, B6, B12, E, ijzer, kalium

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren