Spaghetti met mosselen in marinarasaus

    Spaghetti met mosselen in marinarasaus

    1keer bewaard
    35min


    Maak dit als eerste!

    Spaghetti met verse mosselen in een tomatensaus met basilicum en peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375 g spaghetti
    • 2 theel. olijfolie
    • 1 kleine ui
    • 5 tenen knoflook, uitgeperst
    • 2 blikken (à 400 g) tomaten (zonder toegevoegd zout), kleingesneden
    • 750 g mosselen, schoongemaakt
    • 4 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • 3 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • zout
    • versgemalen peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook in een grote pan met kokend water de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet hem af en doe hem over in een grote schaal.
    2. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan op laag vuur. Bak hierin de fijngesneden ui en knoflook 5 minuten, of tot de ui glazig is. Voeg de tomaten toe en laat ze onder af en toe omscheppen 5 minuten pruttelen, of tot u een krachtige saus hebt.
    3. Voeg de mosselen toe. Verwarm ze afgedekt 4 minuten, of tot de schelpen zich geopend hebben. Neem ze uit de pan. Gooi exemplaren die gesloten bleven weg.
    4. Voeg de mosselen weer toe. Strooi er de basilicum, peterselie en wat zout en peper over. Laat alles nog 1 minuut doorwarmen. Schep de mosselsaus door de pasta.

    Wist u dat?

    Oesters bevatten vrijwel geen vet en heel weinig cholesterol; ze vormen een van de voornaamste bronnen voor mineralen als zink, fosfor en ijzer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren