Sperziebonen met citroensap

    Sperziebonen met citroensap

    5keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Gestoomde verse sperziebonen in een sausje van knoflook, kippenbouillon, citroen en dille.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 375 g sperziebonen, doormidden gebroken
    • 375 g gele sperziebonen, doormidden gebroken
    • 2 theel. olijfolie
    • 3 tenen knoflook, uitgeperst
    • 3 eetl. kippenbouillon
    • 1 theel. in dunne sliertjes gesneden citroenschil
    • 3 eetl. citroensap
    • zout
    • 1 eetl. gesnipperde verse dille
    • 10 g boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Stoom de sperziebonen in circa 6 minuten beetgaar in een stoominzet, stoommand of vergiet die u boven een pan met kokend water plaatst.
    2. Verhit intussen de olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot laag vuur. Bak hierin de knoflook 2 minuten, of tot hij gaar is. Voeg de bouillon, de citroensliertjes, het citroensap en een snufje zout toe en breng dit aan de kook. Voeg de sperziebonen toe en schep ze 2 minuten om, of tot ze door en door warm zijn. Voeg de dille toe, neem de pan van het vuur en schep de boter door de bonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren