Sperziebonensalade met rauwe ham

    Sperziebonensalade met rauwe ham

    4keer bewaard
    20min


    Maak dit als eerste!

    Deze salade van beetgaar gekookte sperziebonen met gebakken rauwe ham is een heerlijk bijgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 g sperziebonen
    • 1 eetl. olijfolie
    • plakjes rauwe ham (100 g)
    • 1 ui, fijngesneden
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • 1 eetl. fijngesneden verse peterselie
    • 1 eetl. fijngesneden verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Kook de sperziebonen in een pannetje met een bodempje water 4 tot 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Giet ze af en houd ze warm.
    2. Verhit 2 theelepels olie in een middelgrote koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de plakjes ham knapperig. Neem ze uit de pan.
    3. Bak in dezelfde pan de ui en knoflook 2 minuten, of tot ze glazig zijn. Snijd de ham in stukjes van 2 cm en schep ze samen met de peterselie en basilicum door het uienmengsel. Schep dit mengsel over de sperziebonen. Doe de sperziebonen over in een schaal en serveer ze warm of op kamertemperatuur.

    Wist u dat?

    Veel mensen weten dat bètacaroteen voorkomt in oranje groenten en vruchten. Soms gaat de oranje kleurstof echter schuil onder het groen van chlorofyl. Groene sperziebonen bevatten opmerkelijk genoeg meer dan vijf keer zoveel bètacaroteen als gele sperziebonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren