Spinazie-kaasterrine met rode paprika en prei

    Spinazie-kaasterrine met rode paprika en prei

    4keer bewaard
    1uur40min


    Maak dit als eerste!

    Dankzij de vitamine C uit de paprika's kan het ijzer uit de spinazie beter worden opgenomen door het lichaam. Het foliumzuur uit de paprika en prei bevordert de aanmaak van rode bloedcellen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 eetl. + 2 theel. olijfolie
    • 2 preien, in ringetjes, goed afgespoeld
    • 2 tenen knoflook, fijngesneden
    • 600 g spinazie, zonder de harde steeltjes
    • 2½ dl volle melk
    • 2 rode paprika's, zonder de zaadjes, in ruitjes van 1 cm
    • 1½ theel. zout
    • 1 theel. kerriepoeder
    • ¾ theel. zwarte peper
    • 100 g (magere) mozzarella, geraspt
    • 5 grote eieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur10min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een terrinevorm van 22 × 12 cm in met 1 theel. olie. Bekleed de bodem met een velletje bakpapier en vet dit eveneens in met 1 theel. olie.
    2. Verhit 1 eetl. olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de prei en knoflook 7 min. Schep ze in een grote kom.
    3. Laat de gewassen spinazie met aanhangend water afgedekt 2 min. slinken in een grote pan op matig tot laag vuur. Voeg de spinazie toe aan de prei.
    4. Pureer in een keukenmachine het prei-spinaziemengsel met 4 eetl. melk tot een glad mengsel. Schep dit in de kom en roer er paprika's, zout, kerriepoeder, peper en kaas door.
    5. Roer in een kom de eieren los met de rest van de melk. Schep dit door het groentemengsel. Schep het groente-eimengsel in de geprepareerde terrinevorm. Plaats deze vorm in een braadslee en schenk hierin een bodempje kokendheet water van circa 5 cm.
    6. Plaats de braadslee in de oven en bak de terrine 1 uur. Neem dan de vorm uit de braadslee en laat hem volledig afkoelen. Plaats hem in de koelkast.
    7. Stort de terrine vlak voor het serveren op een schaal en verwijder het bakpapier.

    Goede combinatie

    Deze spinazieterrine kunt u als elegant voorgerecht serveren, of als onderdeel van een feestelijk buffet; geef er in dat geval crackers of stokbrood bij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren