Spinaziesalade

    Een klassieke salade in een eigentijdse gedaante: met mager spek, croutons van meergranenbrood en een dressing met tomatensap.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g jonge spinazie
    • 2 eetl. olijfolie
    • 1 rode ui, in dunne ringen
    • 4 eetl. tomatensap
    • 1 eetl. vers citroensap
    • 1 theel. Dijonmosterd
    • 1 kleine teen knoflook, fijngesneden
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper
    • 2 plakjes magere bacon, uitgebakken en verkruimeld
    • 2 sneetjes korstloos meergranenbrood, geroosterd, in blokjes van 1½ cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Doe de spinazie in een grote schaal. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig vuur. Bak hierin de ui 1 min. Voeg het tomatensap, citroensap, mosterd, knoflook, zout en peper toe. Verwarm de dressing tot het kookpunt.
    2. Schenk de hete dressing over de spinazie uit en schep deze direct om, zodat de blaadjes enigszins slinken. Verdeel de spekjes en croutons over de salade en serveer hem direct.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties