Spinaziesalade met appel en croutons

    Spinaziesalade met appel en croutons

    2keer bewaard
    23min


    Maak dit als eerste!

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 eetl. verse munt, bieslook en peterselie, fijngesneden en gemengd
    • 1 dl appelsap
    • 1 theel. milde mosterd
    • 2 eetl. appelazijn
    • zout
    • zwarte peper
    • 2 teentjes knoflook, ongepeld
    • 2 sneetjes volkorenbrood, korstjes verwijderd
    • 100 g jonge spinazie
    • 2 stevige handappels, van klokhuis ontdaan, in schijfjes
    • bieslook

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:23min 

    1. Verhit de grill. Vermeng voor de dressing de munt, bieslook, peterselie, appelsap, mosterd en appelazijn in de foodprocessor of met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
    2. Leg de knoflookteentjes 4-5 minuten onder de hete grill tot de vliesjes geblakerd zijn; keer ze eenmaal. Laat ze iets afkoelen, druk het vruchtvlees eruit en maak dit fijn.
    3. Besmeer een kant van de sneetjes brood met de knoflookpasta en snijd de sneetjes in blokjes. Leg ze naast elkaar op een bakplaat en rooster ze 1-2 minuten onder de hete grill. Laat de croutons onder af en toe keren goudbruin worden.
    4. Vermeng de spinazie in een schaal met de appelschijfjes en strooi de knoflookcroutons erop. Sprenkel vlak voor het serveren de dressing erover en garneer met vers bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren