Spruitjes en krieltjes met mosterdsaus

    Spruitjes en krieltjes met mosterdsaus

    16keer bewaard
    25min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Dit groentegerecht (en ook de saus) is rijk aan bio- actieve stoffen die bescherming bieden tegen kanker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g spruitjes, zo nodig doormidden gesneden
    • 350 g krielaardappeltjes (met rode of bruine schil), ongeschild, zo nodig doormidden gesneden
    • 1 eetl. olijfolie
    • 1 eetl. fijngesneden sjalot
    • 50 g magere (rauwe) ham, zonder de vetrandjes, fijngesneden
    • 2 theel. Dijonmosterd
    • ¼ theel. zout
    • ⅛ theel. zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Stoom de spruitjes en krieltjes in 8 tot 10 min. beetgaar. Laat ze goed uitlekken.
    2. Verhit de olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Bak hierin de sjalot 2 tot 3 min. Voeg de ham en mosterd toe en schep alles om. Voeg de spruitjes, krieltjes, het zout en de peper toe en schep ze om in de mosterdsaus. Laat ze nog circa 2 min. doorwarmen. Serveer ze direct.

    FRIS IDEE

    Alle groenten die tot de familie van de koolsoorten behoren (en daar horen ook spruitjes, broccoli, paksoi en bloemkool bij) kunnen met dezelfde soort kruiderij op smaak gebracht worden, en kunnen onderling verwisseld worden in verschillende recepten. Voor bovenstaand recept kunt u ook andere groenten van de koolfamilie gebruiken: u stoomt ze gaar en schept ze vervolgens om met een eenvoudige mosterdsaus.

    Goede combinatie

    Spruitjes en krieltjes met mosterdsaus vormen een perfect bijgerecht bij gebraden kip, eend of kalkoen. Serveer hierbij ook een frisse groene salade. Een fris nagerecht van verse vruchten (bijvoorbeeld meloen of druiven) is hierna erg lekker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    berts
    van
    1

    Het is weer spuitjes tijd, lekker ovenschotel (je kan er een laagje kaas bij denken) - 10 sep 2014

    0

    super lekker en heel simpel - 19 nov 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren