Spruitjes met rauwe ham en amandelen

    Spruitjes met rauwe ham en amandelen

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een lekkere manier om spruitjes te serveren, met stukjes rauwe ham en geroosterde amandelen en een frisse dressing.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g spruitjes, bijgesneden
    • 2½ eetl. olijfolie
    • 6 plakjes rauwe ham (100 g)
    • 50 g amandelschaafsel
    • 1 eetl. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook in een pannetje met kokend water de spruitjes 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Giet ze af, snijd ze doormidden en doe ze in een schaal.
    2. Verhit intussen 2 theelepels olie in een kleine koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de plakjes ham knapperig. Breek ze in stukjes.
    3. Rooster het amandelschaafsel op een bakplaat in 5 tot 10 minuten goudbruin.
    4. Sprenkel de resterende olie en het citroensap over de spruitjes en schep ze om. Strooi de ham en het amandelschaafsel erover.

    Wist u dat?

    • De onaangename (zwavelachtige) kool- en spruitjeslucht kunt u voorkomen door de groenten onafgedekt en snel te bereiden in ruim water. * • Spruitjes hebben soms een licht bittere smaak; deze wordt veroorzaakt door sinigrine, een verbinding die van nature voorkomt in de plant en insecten afweert. Voor mensen is deze stof onschadelijk; onderzoek lijkt zelfs uit te wijzen dat hij beschermend werkt tegen dikke-darmkanker. * • Paksoi heeft donkergroen blad en bevat veel bètacaroteen en calcium.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren