Spruitjes met rauwe ham en amandelen

    Een lekkere manier om spruitjes te serveren, met stukjes rauwe ham en geroosterde amandelen en een frisse dressing.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 g spruitjes, bijgesneden
    • 2½ eetl. olijfolie
    • 6 plakjes rauwe ham (100 g)
    • 50 g amandelschaafsel
    • 1 eetl. citroensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook in een pannetje met kokend water de spruitjes 5 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Giet ze af, snijd ze doormidden en doe ze in een schaal.
    2. Verhit intussen 2 theelepels olie in een kleine koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de plakjes ham knapperig. Breek ze in stukjes.
    3. Rooster het amandelschaafsel op een bakplaat in 5 tot 10 minuten goudbruin.
    4. Sprenkel de resterende olie en het citroensap over de spruitjes en schep ze om. Strooi de ham en het amandelschaafsel erover.

    Wist u dat?

    • De onaangename (zwavelachtige) kool- en spruitjeslucht kunt u voorkomen door de groenten onafgedekt en snel te bereiden in ruim water. * • Spruitjes hebben soms een licht bittere smaak; deze wordt veroorzaakt door sinigrine, een verbinding die van nature voorkomt in de plant en insecten afweert. Voor mensen is deze stof onschadelijk; onderzoek lijkt zelfs uit te wijzen dat hij beschermend werkt tegen dikke-darmkanker. * • Paksoi heeft donkergroen blad en bevat veel bètacaroteen en calcium.

    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 4 collecties