Stevige groentesoep met spekjes

    Stevige groentesoep met spekjes

    2keer bewaard
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Hoeveel vitaminen en mineralen kun je in één portie soep bijeenbrengen? Een heleboel, vooral als je gewone en zoete aardappelen, wortelen, uien en allerlei andere voedzame groenten gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. olijfolie
    • 1 grote ui, fijngesneden
    • 2 stengels bleekselderij, fijngesneden
    • 1¼ theel. gedroogde tijm
    • 2 wortelen, geschild en kleingesneden
    • 1 pastinaak, geschild en kleingesneden
    • 1 grote aardappel met rode schil, ongeschild en kleingesneden
    • 1 grote zoete aardappel, geschild en kleingesneden
    • ½ groene paprika, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 4 dl kippen- of groentebouillon, ontvet
    • 4 dl halfvolle melk
    • 1 eetl. balsamicoazijn
    • 3 plakjes magere bacon, knapperig gebakken, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verhit de olie in een grote pan op matig vuur. Bak hierin de ui, bleekselderij en tijm 5 min. Voeg de wortelen, pastinaak, de gewone en zoete aardappel, de paprika en de bouillon toe. Overgiet de groenten krap met water. Laat de soep afgedekt circa 30 min. trekken tot de groenten gaar zijn.
    2. Pureer in een keukenmachine de helft van de groenten en schep de puree weer in de pan. Roer er de melk door. Laat de soep goed doorwarmen en voeg de azijn toe. Schep de soep in kommen en strooi het spek erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren