Stokbrood met gegrilde groenten en feta

    Stokbrood met gegrilde groenten en feta

    1keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Feta kan behoorlijk veel vet en zout bevatten, maar u hebt er gelukkig maar weinig van nodig. Bovendien leveren de groenten veel vitamine C, dat de negatieve werking van cholesterol tegengaat en zorgt voor sterke tanden en gezond tandvlees.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 rode paprika's, ontveld, zonder de zaadjes, in vieren gesneden
    • 1 stokbrood, in vieren gesneden en horizontaal doorgesneden
    • 1 rode ui, in dunne partjes
    • 2 courgettes (350 g), in dikke schuine plakjes
    • 2 tot 3 tenen knoflook, fijngesneden (indien gewenst)
    • 3 plukjes verse rozemarijn
    • 1 eetl. extra vergine olijfolie
    • zout en peper
    • 170 g feta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de grill voor.
    2. Rooster de stukken brood met het snijvlak naar boven onder de grill. Neem ze onder de grill vandaan.
    3. Schik de ui, courgette en eventueel knoflook op de bakplaat. Schik de plukjes rozemarijn ertussen. Sprenkel de olie erover. Strooi er wat zout en peper over. Gril de groenten 8 tot 10 min. tot ze licht kleuren. Schep ze halverwege om.
    4. Snijd de paprika's in dikke repen. Verdeel deze samen met de uienringen en courgetteplakjes over de onderste helften van het brood. Sprenkel het sap uit de bakplaat erover. Schik de stukken brood op de bakplaat.
    5. Verkruimel de feta over de groenten. Plaats het brood 3 tot 4 min. onder de grill, of tot de kaas licht kleurt. Dek af met de resterende stukken brood. Serveer ze direct.

    HANDIGE HINT

    Stokbrood is altijd erg in trek vanwege zijn knapperige korst en stevige textuur. Omdat het zonder vet gemaakt wordt, blijft het echter niet lang goed. Koop stokbrood dus altijd vers en gebruik het zo snel mogelijk - of vries het in voor later gebruik.

    FRIS IDEE

    Sprenkel balsamicoazijn over het groentemengsel alvorens de feta toe te voegen. In plaats van stokbrood kunt u ook pittabroodjes of dikke sneetjes licht roggebrood gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren