Tex-mex salade met gegrilde garnalen

    Tex-mex salade met gegrilde garnalen

    Voeg toe aan favorieten!
    21min


    Maak dit als eerste!

    Avocado, garnalen en olijfolie bevatten veel vitamine E, een stof die uw hart en immuunsysteem ten goede komt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 12 middelgrote rauwe garnalen (circa 350 g), gepeld en darmen verwijderd
    • ¼ theel. zwarte peper
    • 1 eetl. + een beetje olijfolie
    • 80 g maïs (indien uit blik: uitgelekt en afgespoeld)
    • 1 avocado, ontpit, gepeld, in plakjes
    • 12 kerstomaatjes, doormidden gesneden
    • 1 kleine rode ui, fijngesneden
    • 2 tot 3 jalapeñopepers uit pot, fijngesneden, plus 2 eetl. azijn uit het potje
    • ¾ theel. gemalen komijn
    • 16 tortillachips
    • 2 eetl. fijngesneden korianderblad
    • 4 eetl. yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Verwarm een grillpan of grill voor. Bestrooi de garnalen met peper. Kwast ze licht in met olijfolie.
    2. Leg de garnalen in de pan of op 8 tot 10 cm afstand van de warmtebron en gril ze aan elke kant 2 tot 3 min., tot ze gaar zijn en opkrullen. Laat ze vervolgens enigszins afkoelen.
    3. Schep in een grote schaal de maïs, avocado, jalapeño's plus azijn, komijn en 1 eetl. olie door elkaar. Laat dit 5 min. rusten. Schep de garnalen, tortillachips en koriander door de salade.
    4. Verdeel de salade over 4 borden en schep er wat yoghurt op. Serveer direct.

    FRIS IDEE

    Jalapeñopepers uit een potje geven deze salade een pittig accent. Ook de azijn uit het potje is lekker pittig: u kunt hem gebruiken in salsa's, dressings voor salades, soepen en stoofschotels.

    Goede combinatie

    Serveer dit gerecht bij voorkeur over of met rijst die u in kippenbouillon bereid hebt. Een salade van tomatenschijfjes past hier perfect bij; geef hierna als dessert een verse vruchtensalade. De verse vruchten leveren vitamine C, die ervoor zorgt dat het ijzer uit spinazie beter wordt opgenomen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren