Thaise broccolisalade met rundvlees

    Thaise broccolisalade met rundvlees

    2keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gegrilde reepjes rundvlees in een salade met broccoli, komkommer en verse kruiden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ dl zoutarme sojasaus
    • 2 tenen knoflook, uitgeperst
    • 5 eetl. limoensap
    • 500 g entrecote
    • 75 g broccoliroosjes
    • 4 eetl. fijngesneden verse munt
    • 4 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • 3 eetl. fijngesneden vers korianderblad
    • ½ komkommer, in schijfjes
    • 2 rode chilipepers, in dunne ringetjes
    • 2 theel. gele basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Doe de helft van de sojasaus, alle knoflook en 2 eetlepels limoensap in een ondiepe kom, leg de entrecote hierin en laat hem 10 minuten marineren.
    2. Verhit een grillpan en gril hierin het vlees aan elke kant 1 tot 2 minuten. Neem het uit de pan.
    3. Stoom de broccoliroosjes in circa 5 tot 6 minuten beetgaar in een stoominzet, stoommand of vergiet die u boven een pan met kokend water plaatst. Laat ze 10 minuten afkoelen. Schep ze om met de munt, basilicum, koriander en komkommer.
    4. Snijd het vlees in dunne plakjes en voeg ze toe aan de broccolisalade. Vermeng in een kommetje de chilipepers, de suiker en de rest van de sojasaus en het limoensap. Schenk deze dressing over de salade en schep deze losjes om. Op 4 borden hiervan een stapeltje maken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren