Thaise roerbakschotel

    Thaise roerbakschotel

    9keer bewaard
    21min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gemberwortel, chilipeper, knoflook en bosuitjes leveren krachtige antioxidanten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 theel. maïzena
    • 1¼ dl groentebouillon
    • 4 eetl. vers limoensap
    • 2 eetl. sojasaus
    • 2 theel. suiker
    • 2 eetl. plantaardige olie
    • 4 tenen knoflook, fijngesneden
    • 1½ cm verse gemberwortel, fijngesneden
    • 2 serrano- of jalapeñopepers, fijngesneden
    • 1 rode paprika, in ruitjes van 1 cm
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 1 courgette (150 g), in blokjes
    • 12 gare minimaïskolfjes (potje), afgespoeld
    • 100 g Chinese kool, fijngesneden
    • 450 g vaste tahoe (tofu), in blokjes van 1 cm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:21min 

    1. Roer in een kommetje de maïzena met wat bouillon tot een papje. Roer hier de rest van de bouillon, het limoensap, de sojasaus en suiker door.
    2. Verhit 2 theel. olie in een grote wok of koekenpan met anti-aanbaklaag op matig tot hoog vuur. Roerbak hierin de knoflook, gember en chilipepers 30 sec. Voeg ze toe aan het maïzenamengsel.
    3. Verhit de rest van de olie en roerbak paprika, bosuitjes en courgette 2 tot 3 min. Voeg maïs en kool toe en roerbak 1 min. Voeg tahoe en het maïzenamengsel toe en verwarm alles afgedekt 2 min.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren