Thaise rundvleescurry

    Thaise rundvleescurry

    20keer bewaard
    20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Rundvlees is een ijzerrijke eiwitbron en bevat ook vitamine B en zink. Roergebakken met groenten vormt dit een gezonde en smaakvolle maaltijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 g magere rundvleesreepjes
    • 2 theel. plantaardige olie
    • 1 teen knoflook, uitgeperst
    • ½ rode paprika, in reepjes
    • 100 g champignons, in plakjes
    • 1 eetl. rode currypasta
    • 1 eetl. bruine basterdsuiker
    • 1 eetl. vissaus
    • 2 blikjes (à 165 ml) magere kokosmelk
    • 100 g spinazie, kleingesneden
    • 4 eetl. fijngesneden vers korianderblad
    • gestoomde rijst (indien gewenst)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Vermeng in een kom de vleesreepjes, olie en knoflook. Verhit een wok of grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Roerbak hierin de vleesreepjes met enkele tegelijk 1 tot 2 minuten. Schep de gare reepjes uit de pan en verhit de pan opnieuw voor u de volgende gaat bakken.
    2. Voeg de paprika, champignons en een paar eetlepels water toe. Stoom de groenten 1 tot 2 minuten. Voeg de vleesreepjes weer toe.
    3. Schep de currypasta, bruine suiker, vissaus, kokosmelk, spinazie en koriander erdoor. Laat alles al omscheppend 1 tot 2 minuten doorwarmen. Serveer de curry indien gewenst met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren