Thaise zure garnalensoep

    Thaise zure garnalensoep

    2keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een overheerlijke Thaise soep met garnalen, champignons en pittige chilipepers.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1½ liter visbouillon of water
    • 3 stengels citroengras (sereh)
    • 5 djeroek-poeroetbladeren (citroenbladeren)
    • 150 g kleine champignons, doormidden gesneden
    • 2 eetl. Thaise vissaus
    • 4-6 verse rode chilipepers, zaad verwijderd, in dunne ringetjes
    • 500 g rauwe garnalen (8 grote of 16 middelgrote), gepeld (behalve de staartpunten), darmen verwijderd
    • 4 bosuitjes, fijngesneden
    • 1½ dl limoensap
    • 2 theel. Thaise rode currypasta
    • 1 eetl. bruine basterdsuiker
    • 1 bosje verse koriander, blaadjes losgemaakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng de bouillon aan de kook in een grote pan. Voeg het citroengras, de djeroek-poeroetbladeren, champignons, vissaus en chilipepers toe. Laat de bouillon 2 minuten trekken.
    2. Voeg de garnalen, bosuitjes, het limoensap, de currypasta en suiker toe, Verwarm de soep nog 2 minuten tot de garnalen roze kleuren. Strooi er vlak voor het serveren de koriander over.

    Wist u dat?

    • Chilipepers vormen een van de rijkste bronnen van vitamine C. Ze worden meestal niet in erg grote hoeveelheden gegeten – maar hoe meer hoe beter! * • Rode chilipepers bevatten meer dan tien keer zoveel bètacaroteen als groene chilipepers. * • Capsaïcine heeft een anticoagulante werking en kan op deze manier de kans op een hartaanval verkleinen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren