Tomaten en aubergines uit de oven

    Tomaten en aubergines uit de oven

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur20min


    4 personen hebben dit gemaakt

    .

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 theel. olijfolie
    • 1 teen knoflook, gepeld en uitgeperst
    • 1 grote aubergine (450 g), in dunne plakjes
    • 500 g rijpe tomaten, in dunne plakjes
    • 2 eetl. fijngesneden verse oregano
    • 2 eetl. fijngesneden verse basilicum
    • 1 grote ui, in dunne ringen
    • versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur50min  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Vermeng 1 theelepel olie met de knoflook en bestrijk hiermee een middelgrote ovenschaal.
    2. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schep de helft van de plakjes aubergine en tomaat in de schaal. Verdeel hierover de helft van de oregano, basilicum, uienringen, plus wat peper en 1 theelepel olie. Schep hierop de resterende groenten, kruiden en olie.
    3. Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats hem 1½ uur in de oven. Serveer warm of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren