Tomatenchutney

    Tomatenchutney

    3keer bewaard
    45min


    Maak dit als eerste!

    Gare tomaten leveren veel lycopeen, een bio- actieve stof die het lichaam helpt beschermen tegen kanker: deze stof komt vrij tijdens het verwarmen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 800 g pomodoretomaten, zonder de zaadjes, kleingesneden
    • 2 stengels bleekselderij, kleingesneden
    • 1 rode ui, kleingesneden
    • 75 g gele rozijnen
    • 75 g gele basterdsuiker
    • 5 eetl. ciderazijn
    • 5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
    • 4 jalapeñopepers, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • ¼ theel. gemalen piment
    • ¼ theel. zout
    • 14 kerstomaatjes, in vieren gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Doe de pomodoretomaten, bleekselderij, ui, azijn, rozijnen, suiker, gember, chilipeper, piment en zout in een grote pan van niet-reagerend materiaal. Breng ze aan de kook en laat ze onafgedekt 20 tot 25 min. pruttelen onder af en toe omscheppen, tot de ingrediënten gaar zijn en bijna alle vloeistof verdampt is.
    2. Neem de pan van het vuur en schep de kerstomaatjes door de chutney. Laat hem afkoelen tot kamertemperatuur. Schep de chutney in een pot, sluit deze en plaats hem minstens 24 uur in de koelkast. Zo kunt u de chutney een week bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren