Tomaten-groentesalade met citroendressing

    Een salade van tomaten, paprika, bleekselderij en basilicum en een frisse citroendressing.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 gele of rode paprika, in repen
    • 2 citroenen
    • 3 eetl. citroensap
    • 3 theel. olijfolie
    • ¼ theel. suiker
    • zout
    • versgemalen peper
    • 3 grote tomaten, in stukjes van 2 cm
    • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
    • 3 eetl. fijngesneden verse basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Verwarm een grill voor. Leg de paprikarepen met het vel omhoog op het rooster, op 10 cm afstand van de warmtebron. Gril ze 12 minuten, of tot het vel donker kleurt. Leg ze enkele minuten in een afgedekte kom, ontvel ze en snijd ze klein.
    2. Schil de citroenen dun af. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 5 mm (verwijder de pitten). Klop in een kommetje het citroensap met de olie, suiker en wat zout en peper tot een dressing.
    3. Schep in een schaal de citroenblokjes, tomaten, bleekselderij, basilicum en paprika om met de dressing.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren