Tomatenkoekjes

    Tomatenkoekjes

    20keer bewaard
    24min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Lekker en gezond: deze koekjes bakt u met stukjes verse tomaat, die antioxidanten leveren, en calciumrijke yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 5 eetl. + 1 theel. olijfolie
    • 1 tomaat, zonder de zaadjes, fijngesneden
    • 220 g bloem
    • 1 eetl. bakpoeder
    • ½ theel. zout
    • 2½ dl magere yoghurt
    • 2 eetl. fijngesneden bosui
    • 2 zongedroogde tomaten, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:24min 

    1. Verwarm de oven voor op 225°C. Vet een bakplaat in met 1 theel. olie. Dep de stukjes tomaat droog met keukenpapier.
    2. Roer in een middelgrote kom de bloem, het bakpoeder en zout door elkaar. Roer in een kleine kom de yoghurt en 5 eetl. olie door elkaar. Meng dit mengsel door het bloemmengsel. Schep er de bosui, en de verse en de gedroogde tomaten door.
    3. Schep 12 bergjes van dit mengsel op de bakplaat. Bak de tomatenkoekjes circa 12 min. tot ze goudbruin kleuren. Serveer ze warm.

    HANDIGE HINT

    Deze zoete-aardappelkoekjes worden nog gezonder als u het ei vervangt door 2 eiwitten en de bloem geheel of gedeeltelijk vervangt door volkorenmeel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren